Livet
på Genevad Nygård tuffar på med odlingarna, hönsen och att fixa den blivande
gårdsbutiken. Jag har nu (äntligen!) spikat ett datum för öppningen – torsdag 17
juli börjar jag sälja de av våra ekologiskt odlade grönsaker som är klara –
HURRA!

Öppettiderna
blir:

Torsdag
+ fredag 14 – 18 och lördagar 11 – 16.

Vad
INTE är klart än är huruvida försäljningen kommer att ske inne i den lokalen
som är tänkt som gårdsbutik, eller om jag till en början bara kommer ha bord
stående under tak någonstans – men försäljning ska det i alla fall bli! Från 17
juli kommer jag sälja nyuppgrävda potatisar, morötter (både gula och orange)
samt lite rödbetor – men det blir fler olika grönsaker längre fram.

Potatisen
och morötterna har vi redan testat själva flera gånger, men jag var såklart
tvungen att skörda lite rödbetor och kolla hur de var:

Och de
var UNDERBART goda!!! Jag tillagade dem i ugnen med smör och garnerade med
citronmeliss = mums! Receptet finns här – och snart går det alltså att köpa
helt nyskördade ekologiska rödbetor i gårdsbutiken.

Till
rödbetorna åt vi dessutom stekt fisk och ugnspotatis och jag testade för första
gången att göra majonnäs och aioli av äggen från våra frigående Hedemorahöns –
HUR gott som helst!!!!

Majonnäsen
blev väldigt gul i och med att hönsen äter så mycket grönt från gården:

Här
finns receptet på majonnäs och aioli.

Av
vitorna som blev över från majonnäsen gjorde jag maränger (receptet finns här)
som vi åt med krusbärskompott av egna krusbär:

Det är
en väldigt skön känsla att börja vara självförsörjande med vissa saker – som dessutom
smaker så gott!!!

För
mer info om gårdsbutiken och vilka aktuella varor vi säljer, se hemsidan.
Välkommen in förbi Genevad Nygårds gårdsbutik från och med 17 juli!