Torsdag
17 juli öppnade jag gårdsbutiken för första gången. Och fram till öppningen har
jag och min pappa jobbat på att få iordning gamla grisstallet så att det skulle
kunna fungera som butikslokal. När vi tog över Genevad Nygård i augusti 2013
såg stallet ut såhär:
Fast
sedan dess har min pappa jobbat på att få bort alla grisarnas båsar. Sedan
började jag tömma ut den 15 år gamla gödseln från gödselrännorna (se eventuellt
inlägget: Ny och gammal gödsel). Gödseln har används i drivbänkarna där jag har
tomat och gurka, men jag har också körd ut en del på åkern och satt ut pumpa
och squash i den, där de jättetrivs:
Senaste
veckorna har jag röjd framför butiken genom att ta bort en massa sly och sätta
dit bänkar och lådor som min pappa bygd efter mina ritningar (riktigt skönt att
ha så mycket hjälp!!!):
Dessutom
gjorde jag skyltar som guider folk in från Öringevägen till gårdsbutiken. Samt
en skylt på fasaden så att man ser gårdsbutiken från vägen:
Inne i
butiken fick jag skärma av en del, där taket är dåligt – detta får jag fixa
till under vintern, när jag inte har odlingarna att hålla på med.
Och
torsdag öppnade jag alltså – och kunde erbjuda kunderna ekologiskt odlade
färskpotatisar, gula och orangea morötter, rödbetor, späda palsternackor,
vaxbönor, vitlök samt busktomat- och chiliplantor. Det kommer finnas fler olika
grönsaker längre fram, håll koll på hemsidan och se vilka varor som är aktuella
i butiken. Alla våra grönsaker är alltid helt nyskördade vilket betyder att de
är sprängladdade med vitaminer och mineraler och smakar helt underbart! Här de gula och orangea morötterna:
Det är
en helt underbar känsla att kunna sälja våra jättefina, ekologiskt odlade grönsaker till folk som bor i
lokalsamhället eller bara har vägarna förbi! Det var dock inte jättestor rusning
till butiken första helgen, så jag får jobba lite på att marknadsföra mina fina
grönsaker i lokalområdet de närmsta veckorna!
Tack Linda! Kul att det smakade – det låter jättegott med nötter och fetaost! Jag tycker det är så kul att använda hela växten om det går – det är ju så det ska vara – fast oftast går det inte med grönsakerna man köper i vanliga butikerna, då de tyvärr inte är färska. Men jag får se till att lägga ut ett recept på hemsidan snart så att fler lär sig äta blast 🙂
Hej Tina!
Jag var och handlade lite härliga grönsaker på din fina gård igår (Vi med cyklarna 🙂 ) och vill tacka för tipset med att använda rödbetsblasten. Jag hackade den och stekte i lite olja, sedan strödde jag lite nötter och fetaost + lite vinäger över och serverade med pasta. Fantastiskt gott!
Lycka till i fortsättningen!
Tack, Maria! Det finns mycket kvar att göra, fast det får bli under vintern, när inte åkern kräver mig så mycket 🙂 Och ni är MYCKET välkomna – det vore jättekul att ses!!!! Stor kram!
Vad fint ni har gjort iordning! Fantastiskt bra jobbat Tina! Jag och Petter pratar att komma förbi nån dag framöver.Stor kram Maria