Från jag
var i radion för snart 2 veckor sedan (se inlägget: Radio P4 Halland) har jag så
smått börjat förkultivera vissa växter. Och att förgro är precis vad min första
kurs om 3 veckors tid ska handla om! En del av de växter vi tar för givet att
äta här i Norden, behöver en väldigt lång säsong på sig innan vi kan skörda
dem. Så det är faktiskt dags redan nu!
När
jag tar fram fröna fylls jag av förväntan och entusiasm över vad som kanske
kommer. De små växterna som förhoppningsvis kommer att förse oss med underbara
grönsaker – igen! Och så kul det är när det väl börjar växa – visst är naturen
underbar!
Här
ser ni aubergin av sorten ”Diamond” på gång:
Förgångna
veckan hade vi till och med så varmt i solen fram för bostadshuset att jag i en
upprymd känsla av vår petade ner både spenat och sallad i två av drivbänkarna.
Här stod det tomater förra året, och då jag inte hade hunnit gräva bort jorden
var den kvar. På drivbänken la jag glasrutor:
Det
har dock varit ganska kallt och blåsigt sedan dess, så om och när vi kan skörda
någonting i dessa kallbänkar är ganska ovisst…
Men
visst är det kul att få börja säsongen redan i februari!
Imorgon
bär det av till radion igen där jag kommer att prata mer om förkultivering.
Lyssna gärna med på Carlsson & Co i radio P4 Halland mellan klockan 11 och
12. Vi hörs!